torstai 16. marraskuuta 2017

J.P. Delaney: Edellinen asukas (2017)



Jännäriä pitkästä aikaa…

Tarina alkaa siitä, kun Jane muuttaa asumaan upean ihanaan taloon, jonka on suunnitellut arkkitehti Edward Monkford. Taloon ei hyväksytä asumaan ketä tahansa, vaan taloon muuttajan on täytettävä monta kysymystä sisältävä hakemuslomake, ja sen jälkeen on mahdollista päästä haastatteluun. Jane hyväksytään asumaan taloon ja pian hän on heittäytynyt suhteeseen Edwardin kanssa. Edward on omalla tavallaan omituinen, sillä hän on tunnettu minimalistisesta tyylistään arkkitehtuurissaan ja myös vapaa-ajallaan.

Vähitellen Janelle alkaa selvitä talon edellisen asukkaan, Emman kohtalo. Ja Jane huomaa kulkevansa samoja jalanjälkiä kuin Emma. Mutta kuka lopulta on Emman surmaaja?

Kirjassa liikutaan kahdessa aikatasossa, nykyhetkessä Janen kertomana ja menneessä Emman kertomana: luvut ovat lyhyitä, minkä vuoksi kirja on nopealukuinen. Aina on pakko lukea vielä seuraava luku! Delaney kuljettaa juonta hyvin, vaikkakin sellainen täydellinen yllätys jääkin puuttumaan.. Kuitenkin kirja oli sateisen viikonlopun hyvä viihdyttäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti