maanantai 8. toukokuuta 2017

Stephanie Garber – Caraval (2017)



”Älä anna lumon viedä sinua”

Scarlett on elänyt koko elämänsä syrjässä valloitetuilla Trisdan saarilla väkivaltaisen isänsä kanssa ja vuotta nuoremman sisarensa Donatellan eli Tellan kanssa. Scarlett on aina unelmoinut pienestä pitäen taikuudesta, jota voi löytää Caraval-pelistä. Scarlett ja Tella ovat kuulleet tarinoita isoäidiltään upeasta Caraval-pelistä, jota johtaa ja hallitsee salaperäinen mestari Legend. Lapsena Scarlett kirjoitti usein mestari Legendille toivoen, että Caraval rantautuisi Trisdan-saarille. Nyt 17-vuotias Scarlett on jo luopunut toivosta ja myös hänen uskonsa taikuuteen on hävinnyt. Scarlett on varma, että ainoa keino vapautua isänsä vallan alta ja pelastaa itsensä ja Tella, on järjestetty avioliitto kreivin kanssa, jota Scarlett ei ole koskaan nähnyt.

Suunnitelmat kuitenkin muuttuvat, kun Scarlett saa yllättäen kaksi pääsylippu Caravaliin. Häihin on kuitenkin aikaa alle viikko eikä siinä ajassa ehdi pelata pelejä. Tella kuitenkin on varma, että heidän tulee osallistua peliin ja tapaamansa nuoren ja komean merimiehen, Julianin avulla, he nappaavat Scarlettin, ja lähtevät kohti Caravalia. Tämän vuoden peli päämäärä kuitenkin yllättää Scarlettin: tavoite on ratkaista viisi vihjettä ja löytää Tella, jonka mestari Legend on kaapannut.  Voittajan palkinto on yksi toivomus.

Scarlett tietää, että kaikki on vain peliä, mutta pelin edetessä, sitä on aina vain hankalampi uskoa. Miksi Julian tietää niin paljon Caravalista? Onko hän peräti mestari Legend, vai onko Legendiä edes olemassa? Pian peli muuttuu myös vaaralliseksi, ja Scarlett saa kuulla sekä Caravalin että mestari Legendin menneisyydestä lisää. Liittyykö muutama vuosi sitten Caravalissa kuollut tyttö. Rosa, jotenkin nykyiseen peliin? Scarlettilla on vain viisi päivää aikaa ratkaista vihjeet ja löytää Tella, sillä sitten peli päättyy.

Caravalin lukeminen oli ihanaa, koska koko ajan peli kulki kohti loppuaan, eikä koskaan voinut olla täysin varma, mikä on totta ja mikä ei. Mikä kuului Legendin suunnitelmaan ja mikä ei? Aluksi olin myös ihastunut siihen, että luulin, että kerrankin olisi kirja, joka olisi vain yksi kirja eikä sarja, mutta Caravaliinkin on tulossa jatkoa. Tosin en kyllä vastusta sitä, koska Caraval oli mielenkiintoinen tuttavuus ja pidin varsinkin Tellan roolihahmosta, joka oli vahva ja itsenäinen ja pystyi opettamaan Scarlettille itseluottamusta. Tella ei myöskään ole niin heikko, kuin Scarlett kuvittelee, sillä Scarlett on aina ollut suojeleva pikkusiskoaan kohtaan. Heidän äitinsä katosi, kun he olivat nuoria. Onkin mielenkiintoista lukea, selviääkö heidän äitinsä kohtalo kirjasarjan edetessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti