tiistai 22. elokuuta 2017

Parvela, Timo ja Sortland, Bjorn: Kepler62, kirja viisi Virus



Yhtä aikaa Suomessa ja Norjassa ilmestyvät kuusiosainen Kepler62 sarja on edennyt nyt viidenteen osaansa. Aikaisemissa osissa joukko lapsia lähetettiin Maasta kohti uutta planeettaa Kepler62:ta, jotta he voisivat perustaa sinne uuden siirtokunnan. Nykyinen asuminen Maassa alkaa lähentyä loppuaan elintarvike- ja resurssipulan vuoksi. Päähenkilöinä tutkimusretkellä ovat 13-vuotias Ari ja hänen pikkuveljensä Joni, joka sairastaa outoa flunssaa. Avaruusreissulle lapset valitaan sen mukaan, kuka pääsee loppuun tietokonepelissä Kepler 62:ssa.  Tiensä matkalle ostaa myös rikkaan asetehtailijan tytär Marie, joka on Arin ja Jonin tavoin oppinut tulemaan toimeen omillaan.

Viidennessä osassa retkue on perustanut siirtokunnan ja oppinut planeetasta uusia asioita mm. sen eliöstöstä. Kepler 62:lla vuodenajat vaihtuvat tiuhaan ja talvi tulee ryminällä. Viides osa menee selvästi synkempään suuntaan kuin neljä edellistä osaa, ja viidennen osan lopussa selviää, mikä aiheutti maan tarvikepulan ja mikä retkikunnan todellinen tehtävä on (tuhota kuiskaajat). Kaiken takana onkin Marien isä ja tämän aikoinaan luoma tietokonepeli Scorpion, joka hamuaa yhä enemmän energiaa itselleen.
Kepler 62 on kiehtova tulevaisuuteen sijoittuva tarina. Koko kirjasarjan tärkeä elementti on myös kuvitus ja kuvittaja Pasi Pitkänen. Hänen kuvansa luovat tarinan henkiin ja luovat jopa pelottavan tunnelman.
Pitkäsen kuvitus on ihanaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti