keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Shari Lapena – Hyvä naapuri

Shari Lapena – Hyvä naapuri (2017)
Hyvä naapuri
(https://otava.fi/kirjat/9789511310372/#.WJxCmiEeHVA)

Miltä tuntuisi, jos vauvasi katoaisi ja sinua epäiltäisiin siitä?
Shari Lapenan esikoisteos Hyvä naapuri herätti meikäläisessä kiinnostuksen jo Otavan katalogissa. Jo tämä on sikäli poikkeuksellista, että luen aika vähän jännäreitä. Hyvä naapuri kuitenkin kuulosti minusta juonellisesti Gillian Flynnin Kiltti tyttö –kirjalta (aivan mahtava kirja). Enkä joutunut pettymään myöskään Hyvä naapurin osalta.

Nuori, onnelliselta vaikuttava pariskunta Anne ja Marco ovat viettämässä iltaa naapuripariskunnan luona ja heidän pieni vauvansa on kotona nukkumassa. Anne ja Marco ovat sopineet, että he käyvät katsomassa vauvaa puolen tunnin välein. Kun he lopulta palaavat kotiin yhden maissa yöllä, odottaa heitä kamalin asia, mikä vanhempia voi odottaa: heidän vauvansa on kadonnut. Poliisi alkaa tutkia juttua, ja tapaus saa myös mediahuomiota. Tapausta seurataan vuoroin Annen, Marcon ja poliisitutkijan näkökulmasta. Kuka oikein on syyllinen? Kuinka hyvin tunnet puolisosi? Entä naapurisi?

Tarina on hyvin kerrottu ja kirja oli luettava melkein yhdeltä istumalta loppuun. Epäilyksiä sai jokainen kirjan päähenkilö osakseen, vasta aivan viimeisten kolmen-neljänkymmenen sivun aikana uskoin olevani varma syyllisestä. Kirjan loppunäytöksen aavistelin jo aikaisessa vaiheessa, mutta silti sitä toivoi, että lopussa ei olisi käynyt niin kuin kävi.

Suosittelen kirjaa kaikille psykologista jännäreistä pitäville! Ja niille, jotka eivät yleensä jännäreitä lue tai tavallisista poliisidekkareista välitä, niin tämä kirja sopii hyvin, koska näkökulma on suurelta osin vanhempien suusta kerrottua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti