maanantai 2. lokakuuta 2017

Kiera Cass: Perijätär (suom. 2017)



Ja nyt tulee taas hyvinkin spoilaava teksti, koska saatan itse palata  silmäilemään tätä ensi keväänä….
Kaksikymmentä vuotta sitten hänen äitinsä, America Singer, päätyi Valintaan ja rakastui prinssi Maxoniin. Nyt on Eadlynin vuoro. Eadlyn on hyvin itsenäinen nuori nainen, joka tietää oman asemansa ja velvollisuutensa kruununperijänä isänsä jälkeen. Hän ei ikinä usko, että Valinta voisi tuoda hänelle onnea: eikä hän edes tarvitse ketään. Mutta valtakunnan tila on muuttunut viime vuosina entistä epävakaammaksi kastijärjestelmän lakkauttamisen myötä.

Aluksi kastien lakkauttaminen sujui hyvin, mutta nyt tyytymättömyyttä on alkanut olla yhä enemmän. Kuningas Maxon ja kuningatar America toivovat saavansa ihmisten huomion muualle Valinnan avulla ja keksivänsä sillä aikaa keinon, kuinka tilanne rauhoitetaan. Mutta Eadlyn ei ole ollenkaan kiinnostunut Valinnasta. Vanhempiensa ja valtakunnan vuoksi hän kuitenkin suostuu. Ehdoksi hän kuitenkin asettaa, että Valinta kestää ainoastaan kolme kuukautta ja Valinnan ei ole pakko päättyä kosintaan. Samantien Eadlyn alkaakin suunnitella, kuinka pääsee 35 kosijasta helpoiten eroon. Eadlyn ei halua päästää ketään lähelleen, koska uskoo sillä tavoin näyttävänsä vahvalta johtajalta. Samalla se antaa hänestä kylmän ja itsekkään kuvan, jonka myös hänen kaksoisveljensä Ahren kertoo jäähyväiskirjeessään ennen kuin ”karkaa” vihille rakastettunsa, Ranskan kuningatar Camillen kanssa.

Eadlyn ei kuitenkaan osaa aavistaakaan, kuinka Valinta vaikuttaa hänen tunteisiinsa. Kosijat koskettavat hänen tunteitaan: on tyylikäs Hale, itsevarma Ean ja lapsuudenystävä (ja American ystävän Marleenin) poika KIle. Eadlyn ei ole koskaan pitänyt Kilestä, mutta Valinta tuo myös hänestä uusia puolia esiin. Vaikkakaan en usko, että he yhteen päätyvät… Sitten on vielä ihana,  sympaattinen Henri, joka on Swendwaysta (Suomesta :D ) ja joka puhuu vain Suomea ja tarvitsee siksi Erik-tulkkia avukseen.  Eadlyn jouduttaa Valintaa äitinsä vakavasti sairastuttua ja päätyy lopulta kuuteen Eliitin jäseneen sekä sijaishallitsijaksi isänsä ollessa American sairasvuoteen äärellä.

Joku näissä kirjoissa vain koukuttaa ja odotan innolla sarjan viimeistä osaa, joka kantaa nimeä, The Crown. Suomeksi kirja ilmestyy ensi keväänä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti