sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju nonna (2017)





En ole aikaisemmin lukenut Pirkko Saisiolta yhtään mitään, mutta selatessani kustantajien kevään katalogeja, tämä kyseinen kirja pompahti silmilleni. Vaikka kirjan teemana on isoäidin ja lapsenlapsen välinen suhde ja ystävyys, niin silti kirjan humoristinen kuvaus herätti kiinnostukseni. 


Kirjassaan Saisio kuvaa itsensä ja lapsenlapsensa suhdetta päiväkirja (tai oikeammin facebook-statusten) kautta. Kirjassa Nelivuotiaasta kasvaa Kuusivuotias ja hänestä tulee Isoveli. Silti matkat Lammasylängölle Isoäidin ja tämän elämänkumppanin, Rekkarin, luokse ovat ikimuistoisia. Saisio kuvaa hyvin eron ikävää, mikä aiheutuu pitkästä välimatkasta Madeiran ja Suomen välillä.
Kirja on hyvin nopealukuinen, koska se koostuu monista pienistä statuspäivityksistä. Pidin kirjan humoristisesta otteesta, sillä niinhän se kai on, että lasten suusta kuulee totuuden. Suosittelen kirjaa rennoksi luettavaksi, sillä tästä kirjasta tulee hyvälle tuulelle. Sitä voi myös lukea aina pari sivua silloin, toiset tällöin. Ei kai se niin tarkkaa ole?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti