tiistai 18. heinäkuuta 2017

Anneli Kivelä: Katajamäellä kaikki hyvin (2017)



Karisto : Katajamäellä kaikki hyvin : 9789512363384
http://kauppakv.fi/sis/Karisto/tuote/9789512363384
Anneli Kivelän Katajamäki-sarja alkoi ilmestyä jo 2007, mutta itse löysin kirjasarjan vasta viime kesänä. Katajamäki-sarja on kepeää ja viihdyttävää kesäluettavaa ja sarjan lukeminen on nautinnollista. Sarjassa seurataan Katajamäen pienen kylän elämää, missä kaikki tuntevat toisensa. Vireä kylätoimikunta tuo eloa, samoin kuin myös uudet asukkaat, joita kylään muuttaa oikeastaan joka kirjassa. Katajamäki sarja onkin hyvin romanttinen kuvaus pienen kylän elämästä, ja en jaksa uskoa, että se ihan todellisuutta vastaa :D Oikeastaan koko sarjassa juoni on vähän toissijainen asia, enemmänkin kirjoissa vetoaa se tunnelma ja henkilöiden välinen yhteisöllisyys (ja juu, sisälläni asuu näköjään pieni romantikko):

Sarjan uusimmassa 12. osassa Katajamäellä kaikki hyvin, kyläkoulun uudeksi johtajaksi tulee Hanne, mikä herättää kyläläisissä ihmetystä. Voiko nuori ja kaunis vaaleaverikkö selviytyä tehtävästä, jota on aina ennen hoitanut mies? Vanhan koulun toisen asunnon on puolestaan vuokrannut harvasanainen Rene, joka korjaa vanhaa sukutilaansa. Ei kovin yllättävää, että hahmojen välille kehittyy rakkaussuhde.

12. osassa ehkä juoni alkoi jo himpun verran liikaakin toistaa itseään: nuori kaupunkilaisnainen muuttaa Katajamäelle, hän miettii kesän varmasti menevän hyvin, mutta entäs kun saapuu syksy ja pimeys? Viihtyykö hän silloinkin Katajamäellä? No, pieni kylä yllättää yhteisöllisyydellään ja virkeydellään ja löytyypä sattumalta samaan pieneen kylään muuttanut mies, johon päähenkilö rakastuu. Ja tunne on myös molemminpuolinen.  Mutta, kuten jo totesin, juoni on oikeastaan sivuseikka. Kaikkein antoisinta on seurata kylläisten keskusteluja kaupan kahvinurkkauksessa, missä pohditaan ja juorutaan niin pienistä kuin isoistakin asioista.
Joten kaiken kaikkiaan sarja on ihana ja keveä, suosittelen!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti