maanantai 31. heinäkuuta 2017

Jeffrey Archer: Isän synnit (2017)


Luin Clifton-kronikan ensimmäisen osan Vain aika näyttää muutama päivä sitten loppuun ja heti oli tartuttava jatko-osaan Isän synnit. Kakkososa ei jää yhtään jälkeen ensimmäiselle osalle.

Isän synnit jatkuu suoraan siitä, mihin Vain aika näyttää loppui: Harry selviytyi hengissä New Yorkiin esiintyen Tom Bradshaw’na, mutta hänet pidätettiin jo satamassa syytettynä veljensä murhasta (jota Harry siis ei tietenkään ollut tehnyt). Solmiittuaan sopimuksen kieron lakimiehen Sefton Jelksin kanssa, Harry välttyy kuolemantuomiolta, mikäli esiintyy yhä Tomina. Harry joutuu kuitenkin Lavenhamin vankilaan syytettynä sotilaskarkuruudesta kuudeksi vuodeksi.

Samaan aikaan Bristolissa Emma on synnyttänyt pojan, joka saa nimekseen Sebastian. Emma päättää lähteä Harryn perässä New Yorkiin etsimään tätä, koska on vakuuttunut, että Harry on yhä elossa. Perillä Emma joutuu tekemään salapoliisityötä jäljittäessään rakastaan. Emman tarkoitus oli viipyä Yhdysvalloissa muutama viikko, mutta aika vierähtää yli vuoteen. Apua Emma saa Phyllis-tädiltään ja Alistair-serkultaan ja lopulta jäljet johtavat Lavenhamin vankilaan juuri julkaistun kirjan Vangin päiväkirjan avulla. Emma nimittäin tajuaa, että kirjoittaja ei ole voinut olla Max Lloyd, vaan Harry..

Valitettavasti Emma saapuu liian myöhään, sillä Harry on lähetetty Eurooppaan sotimaan, joten Emma joutuu palaamaan takaisin Bristoliin yksin odottaen, että Harry selviytyisi hengissä takaisin kotiin. Isän synnit loppuu vuoteen 1945, jolloin sota on ohi ja Harry sekä Emman veli Giles palaavat rintamalta takaisin kotiin Bristoliin. Vaikka maailmansota on ohi, niin nuorten elämän mullitukset jakuvat silti. Harry ja Emma eivät vieläkään voi mennä naimisiin ennen kuin on tehty päätös, onko Harry Hugo Barringtonin (ja siten arvonimen ja koko Barringtonien maallisen omaisuuden perijä) , vai pysyykö Giles edelleen perijänä. Kaikkein surkuhupaisinta tietenkin on, ettei Harryn omaa mielipidettä kysytä, vaan asia etenee korkeimpaan oikeusasteeseen saakka. Tosin päätöstä joudumme odottamaan kolmanteen osaan saakka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti